سلام سلام، خدمت همگی
اول از همه، تشکر ویژه از پویای عزیز داشته باشم که بعد مدتها، ما رو جمع کرد که بازی کنیم. فک کنم جرقهش هم درخواست خودم بود که دلم تنگ شده بود و از این جهت که ارج نهید درخواستم رو هم خیلی ممنونم ازش. بازی خوبی بود و بالانس خوبی هم داشت در کل، با تشکر فراوان
=====
طبق عادت همیشه، اول در مورد بازی خودم. در کل که شهروند از همه جا بیخبر بودم و صرفا سعی میکردم مثل همیشه تا جای ممکن تو بازی باشم و از اونور الکی درگیر دوگانههای بیخود که عادت دارم نشم که نمیدونم چقد موفق بود یا نه. مثلا دست دوستی امیر رو هم برای همین پذیرفتم، در کنارش این حس هم داشتم که اونم حالا خسته شده از این دوگانههای عادی و بیخود و میخواد چیز جدیدی تجربه کنه
یه چیز دیگه هم که بعد این همه سال مافیا بازی کردن، مخصوصا توی مافیای حضوری یاد گرفتم و میخواستم یه کم بیشتر وارد بازیم کنم، اعتماد به عقل جمعی بود. به این معنی که آقا اگه خیلی از بازی به یه نفر حس منفی داره، یا به طور خاص از اونور، حس مثبت داره و من دلیلی براش نمیبینم، آره یه سری سوال و جواب کنم، اما تهش بپذیرم که عقل جمع به از عقل فرد و باهاشون پیش برم. غالبا مخصوصا تو مافیای حضوری، وقتی روی منطق صرف پافشاری کردم و مخالف نظر و حس جمع، نتیجهش به ضررم بوده.
اعدام فری تو این بازی، مقداری از این جنس بود. آره رضا و فری درست میگن که جز حس بازی فری، اعدامش دلیل دیگه نداشت، اما میگم طبق تجربه، کسی که حس اولیه بازی مقداری زیادی بهش منفیه، یه گیری تو بازیش هست، حتی با اینکه خودش هم ندونه اینه و خواسته باشه بیگناه بازی کنه. یه سری از این چیزا ناخودآگاه تو بازی آدم اثر میذاره بی اینکه بدونه، بقیه هم یجوری میفهمن این رو، با اینکه نمیتونن شاید دقیق انگشت بذارن رو مشکل. من خودم خیلی وقتا شده که گناهکار باشم، بازی رو هم تا حد ممکن تمیز و بی آتو دادن کردن، اما حس کلی بازیم برای آدما منفی بوده و اعدام شدم، سر همین فهمیدم این حس جمعی قدرت ش زیاده. یا مثلا چند پست اول ترسا تو این بازی هم این شرایط رو داشت. خودش نمیدونه مشکلش چیه، منم دقیق نمیدونیم مشکلش چیه، اما هم محمدحسین، هم صدرا، هم من، یه حس منفی قابل توجهی گرفتیم ازش. اعدام فری هم مقدار خوبی ماحصل این قضیه بود + اینکه میخواستیم یکی اعدام شه ببینیم چی میشه
در ادامهش، رضا خب به درستی و شبیه چاوش سابق، مشکلش با اعدام فری زیاد بود و براش حل شده نبود که یهو چی شد. من اینجا اشکال رو دو طرفه هم به خودم میبینم و هم رضا. من دوباره کور شدم به این قضیه که بازی رو به درستی از زاویه رضا ببینم و یهو برام قطعی شد که یار فری هستش و داشته دست و پا میزده که اعدام نشه. دیگه هر کاری میکرد، حتی ادعای رویینتن بودنش رو هم در اون راستا میدیدم. اشکال رضا همون اشکال چاوش سابق بود که موقع اعدام فری به جمع اعتماد نکرد و سر همین سناریوهای با احتمال خیلی کم مثل لباس داشتن فری رو مطرح کرد که میشد به چشم راه در رو دیده بشه تا واقعا سناریوی محتمل. اما من اینجا در کل خرده رو بیشتر به خودم میگیرم تا رضا و من باید بهتر موضعش رو درک میکردم.
فاز اعدام امیر/هادی هم که ادامه اتفاقای افتاده برای رضا و فری بود و مافیا به خوبی خودش رو کشید کنار و درگیر نکرد خودش رو. هادی خب خودش گفت که اشکال بازیش در پافشاری روی امیر کجا بوده، اما در نهایت به نظرم خیلی خوب بود اون رای برداشتن خودش مثلا و در نهایت هم امیر اعدام شد و امیر رو اعدام کرد
فاز آخر هم که، هیچی
مشکل اصلی من تو اون فاز، این بود که هیچ ایدهای نداشتم کدوم یکی از آرش، امین و ترسا رو باید راضی کنم و کدومشون اصلا قابل راضی کردن هستن، سر همین همه صحبتام بینهایت پراکنده شد و به هر کدوم داشتم توضیح میدادم چرا بیخیال من و اشکان بشین و چرا باید بریم سراغ یکی از دوتای دیگه

بعد خب این منجر به این شد که هیچکدوم حرفم رو گوش نکنن

البته دو تاشون که خب مافیا بودن هیچی، قرار هم نبود گوش کنن، اما این کار رو برای امین هم سخت کرد
=========
در نهایت هم در مورد بازی افراد.
مافیا
فری: در مورد فری بالاتر گفتم. بازیش مشکل ویژهای نداشت، بدشانسی آورد که بازیش در فازای اولیه حس منفی داد و شاخک آدما رو تیز کرد. همونطور که گفتم، من دست رو جای خاصی از پست نمیتونم بذارم، خودم هم ممکن بود همون پستا رو بدم، اما نمیدونم واقعا چطور، آدما توانایی حس یه سری چیزا رو دارن. حالا ممکنه بیای بگی پست من که مشکلی نداشت و بدشانسی بوده و اینا، اما همینکه چندین نفر یجوری این حس رو کردن، نشون میده یه چیزی هست لابد

من مثلا خودم اولین شب که تو رو هدف شعبده قرار دادم، دلیلش این بود که فک میکردم مافیا باشی، گفتم اگه تیر زدن بهم، کمونه کنه به خودت
این قسمت رو بتونی بهتر کنی توش، که چیز سختی هم هست و جز آرش و امیر، بقیه به نظرم این مشکل رو کمتر و بیشتر موقع گناهکاری دارن، خیلی خیلی بازیکن خفنی میشی
ترسا: ترسا هم استارت بازیش، مشابه فری بود و دقیقا به خاطر همین مسائل بالا، هدف شب دوم من

همه اون حرفا در نتیجه سازگاره براش. اما در ادامه این رو خیلی خوب تونست برگردونه و حتی تو فاز آخر برای امین که سفیدترین بود، برای من هم مثبتتر بود از ۳ نفر دیگه. خیلی بازی خوبی کرد، آفرین. این فک کنم دفعه دومی هم هست که شروع یه کم کندی داره و در ادامه خیلی خوبه، ترسا شروعش کند باشه باید همون اول اعدامش کنیم، وگرنه سخته
آرش: بهترین بازیکن بازی. خیلی خوب بازی کرد، به حد کافی تو بازی بود و کرمهای لازم رو میریخت و به جاش مینشست بیرون. تنها دلیلی که تهش به آرش رای دادم این بود که کل تلاشهای فاز آخرم رو، آرش به نظرم باید میفهمید طبق تجربهم و توقعم بیشتر از ترسا و امین بود ازش برای فهمیدن اون حرفای من (به خاطر شناخت بیشتر من از آرش نسبت به ترسا و امین، نه چیز دیگه)، از اونور یه مقاومت خاصی نشون میداد به نفهمیدن، مشکوکم کرد
بیگناهان
رضا: بالاتر توضیح دادم در مورد رضا، عذرخواهی میکنم بابت درک کم
هادی: هادی هم بالاتر توضیح دادم. راستی اینکه تو بازی میگفتیم شغاله هم، تهش شکارچی بود، باز یه نقشی بود که هدف داشت، هدفش رو خودش تعیین کرده بود

شکارش امیر بود
عرفان: بنده خدا عرفان هم که یه پست خوب تحلیلی در مورد من و امیر داد، بعدش مرحوم شد، گناه داشت
صدرا: استارت بازیش خیلی خوب بود و دوست داشتم باهاش ادامه بدم و به نظرم اگه بود خیلی اوضاع شهر بهتر میشد، نشد که بشه متاسفانه
اشکان: دوست گلم

. یه سری افراد هستن، یه تبحر خیلی ویژهای در تشخیص آدما بر اساس همین حسهای اولیه دارن. یاسین یکی از بهترینا بود، عملکرد اشکان هم برای من رفت نزدیک یاسین. جز گیرش به امین تقریبا بقیه حرفاش کامل درست بود. اگه یکی دو بار دیگه هم همچین بازی ارائه بده، میره تو همون لیگ یاسین و خیلی خب این خفنه و استعداد به شدت خوب و مفیدیه برای مافیا و احتمالا در زندگی که مرض و خوبی آدما رو تشخیص بدی. با اینکه نفوذی بود هم اصلا نخواست شهروندا رو اذیت کنه و از اول شهروند بازی کرد که دمش گرم.
تنها پیشنهادی که دارم، این حسها رو یه کم اگه تو لفافه بپیچی و سعی کنی یهویی و مستقیم نیای بگیشون، مثلا یه دلیل جزیی بگی واسشون یا جای اینکه تو یه کلمه بگی چاوش شهره یا فلانی مافیاس، یه دو خط توضیح اضافه (و خیلی وقتا بیمعنی) پر کنی، احتمالا توجه بیشتری به بازیت میشه

آدمای این جمع لااقل، عادت دارن این چیزای مستقیم و درجا رو بیتوجهی کنن
------
امین: مجموعا امین به نظر من بازی خیلی درستی کرد و کاندید بهترین بیگناه شهر بودن هست. اهداف شبش خوب بود، نقش خیلی پررنگی در اعدام فری داشت و کلیت بازی هم در مسیر درستی قرار داشت و منطق و ... ش مشخص بود، اما ...
من تقریبا هیچوقت نشده (یا خیلی کم شده) که توی تحلیل بازی، بخوام بیام دست بذارم رو جاهای خاص بازی یه نفر و گیر بدم بهش و توضیحات زیادی بدم که چرا فلانجا به نظرم اشتباه کردی و از این چیزا. اما امین با توجه به پستی که داد، لازم میدونم یه سری چیزا رو بگم.
ببین امین جان، یه چیزی که خیلی هم اینجا هم تو زندگی خوبه، اینه که بتونی خودت رو بذاری جای بقیه و بازی و زندگی رو از دید اونا هم ببینی و فکر کنی چرا همچین تصمیماتی رو گرفتن. کاری که خودم در مورد رضا درست انجام ندادم مثلا. به صورت کلی آدما احمق که نیستن یا از قصد نمیخوان خرابکاری کنن، شاید یه دلیلی داره تصمیمشون و یه context ای داره که نمیدونی. این رو بدون که چیزایی که برای تو بدیهی هست، برای آدما بدیهی نیس. پیشفرضها و منطقشون، با پیشفرضها و منطق تو یکی نیس لزوما.
در کنارش، تحلیلی که از بازی داری، نوع جنسی که خودت تو بازی داشتی و اینکه میای میگی یه سری مرد آلفا هستین که میخواین حرف خودتون باشه، جدای اینکه ۱۰۰ درصد ماجرا نیس، خیلی به بازی خودت بیشتر میشینه که پسر گلم
برای مثال، در همین فاز روز آخر، من از خواب بیدار شدم و اومدم یه پست طولانی دادم (
پست ۶۴۷)، اولین جملهای که در جوابش گفتی، اینه:
حرفایی میزنی واقعا

خیلی بیهوده هستن اکثرشون
یا مثلا من تو
پست ۶۷۴، کلی اومدم توضیح دادم که چرا من و اشکان منطقی نیست یار باشیم. تو جای اینکه بیای باهام صحبت کنی، همچین چیزایی رو در موردش گفتی:
من اصلا چیزی نمیگم. خودت یه بار دیگه بشین اینایی که نوشتی رو بخون
من یه بار دیگه بهت فرصت میدم بری بخونی ببینی مشکلش رو متوجه میشی یا نه
و تهش بعد دو بار تقاضا ازت که بیا بگو مشکلش چیه، این رو میگی:
داری فرضی رو بررسی میکنی که توش تو و امیر اشکان چین مافیا هستید. پس امیر با لباس بیگناه خونده شده. میشه بگی فری این وسط با کدوم لباس مافیا خونده شده؟

یا اینکه 4 تا تو بازی بوده؟
چیزی که صرفا یکی از حالتای یه حکم کلیتری بوده، جای اینکه در مورد کلیتش حرف بزنی، اومدی گیر به یه بخشی دادی که اتفاقا به اثبات حکم من کمک میکنه، به اضافه آرش چندین پست قبلتر همین رو گفته بود و جواب داده بودم.
الان این موارد، به نظر خودت چیزی جز «مرد آلفا» بودن و حرف خودت رو به کرسی نشوندن هست که میگی؟
غیر اینه که خودت یه پیشفرض برای خودت گذاشتی، که چاوش ازش همتیمی زدن بر میاد، دیگه به هیچ حرفی گوش نمیدی؟ چندین بار اشاره کردم آقا رای من به فری، با رای آرش به فری فرق داره. یا اگه میگی کارآگاهی، من رو پرسیدی و بیگناه بودم، الان لوسیفر هم که مهم نیس، زرت گادفادر بودم؟ همه اینا رو میذاری کنار، با این پیشفرضت که چاوش ممکنه همتیمی بزنه، بازی رو میبری جلو و وقتی سوالی پرسیده میشه هم با تمسخر جواب میدی
در ادامه، پست ۶۳۸ ت که بهش اشاره میکنی، آره واقعا خیلی پست خوبی بوده با توجه به اطلاعاتی که داشتی و بازی رو باهاش نسبتا خوب تحلیل کردی. اما این رو باید درک کنی که من و اشکان (یا هر کس دیگه که بیگناهه) که اون اطلاعات تو رو نداره، در نتیجه اون بدیهی بودن تو از بازی، رو ما نداریم و اون تحلیل ت رو لزومی نداره بپذیریم. مشکلش بیمنطقی و بیفکری ما نیست، نداشتن اطلاعاتی هست که تو داری.
در نهایتش هم، توی همون پست، تو خودت رندوم و بیدلیل ترسا رو سفید کردی و نتیجهگیری پستت این بود که اشکان اعدام شه، که همین هم شد تو بازی

یعنی در نهایت پشت دست تو بازی شد و خب باختیم و اینکه میگفتی شهر پشت دست تو بازی کنه برندهس، هم که غلط بود

تو کسی هستی که پیشفرض سفید بودن ترسا رو ول نکردی، حرفای من رو گوش نکردی که اشکان رو ول کنیم و خیلی بعیده جزو مافیای دو نفره باشه. تو کسی هستی که نپذیرفتی که من از آرش سفیدترم با اینکه هم من رو پرسیده بودی و هم رای من به فری رو دیده بودی که خیلی زودتر از رای آرش بوده، و هر چی میگفتم بابا رای من به فری با رای آرش فرق داره، میگفتی نه، خودزنی خودزنیه و من اصلا درکش نمیکنم، پس جفتتون یکی هستین. تو کسی هستی که به حرفای من گوش نکرد و حرف خودش رو تهش با کمک مافیا به کرسی نشوند و منجر به باخت شد
در نهایتش هم، باز میگم من به نظرم تو خیلی خوب و درست بازی کردی مجموعا. اشتباهاتی داشتی که خب با توجه به نقص دانش شهروندی، طبیعیه و من ایرادی به بازیت نمیگیرم و میتونی بهترین شهروند بازی باشی حتی. کل این حرفام، منظورم این نبود که تو بد بازی کردی. برای این بود که بقیه رو هم چه اینجا و چه در زندگی درک کنی و بتونی مسائل رو هم از نگاه اونا ببینی و فکر نکنی تو خوبی و همه خر و بدن
-----
فرعیها:
امیر: به نظرم امیر خوب بازی کرد برای نقش لوسیفر. لوسیفر باید یه تعادلی بین اعدام گناهکار و بیگناه برقرار کنه و در کنارش الکی وارد بحث و درگیری نشه. به نظرم استراتژی درستی داشت، اجراش هم خوب بود در کل، بدشانسی آورد یه کم و اون یه فازی که نبود و فری اعدام شد هم خیلی اثرگذار بود به نظرم در اعدامش. به اضافه فاز اعدام خودش، اگه حضور میداشت، رای نمیآورد. به خاطر نبودنش یه سری رای رو گرفت

مافیا هم استفاده کرد از این قضیه و ترجیح داد امیر رو اعدام کنه تا هادی.
محمدحسین: به به، بهترین فرعی شهروند

مختصر و نغز و مفید، دو دقیقه گل روی ماهش رو دیدیم، چهار تا پست داد، یکی از یکی بهتر، تنها کار مفید شهروندا که اعدام فری بود رو هم اثر خیلی مهم داشت روش. تا باشه از این فرعیها
========
در انتها هم، مرسی از همگی و ببخشید اگه کسی رنجیده شده، کسی رو درست درک نکردم، به کسی چیزی گفتم، چه حین بازی چه دقیقا بعدش تو گروه. هیجانات حین و بعد بازی بوده، پوزش میطلبم