یه بررسی از زاویه دید مافیا بکنم، بعد از پست خودم:
مافیا میداند که پویا مافیا نیست.
میگه یا واقعا پارتیزانه که خب حدسش میزنیم در موقعی که لازم دونستیم و یه نفرمون میره بیرون.
یا پارتیزان نیست و خواسته حدسش بزنیم به اشتباه و فقط خودمون میریم بیرون.
پویا: عه. یه مقدار زیادی هزینهاش فرق داره این دو تا.
توضیح بیشتری هم ندارم.
اما از زاویه دید بقیه (بیگناه/فرعی):
بقیه علم ندارن که پویا بیگناه هست. حالاتی را فرض خواهند کرد پس:
۱. پویا بیگناه و پارتیزان هست.
در این حالت میگه خب کار خودشُ کرده دیگه. کاری ساخته نیست از دستم. حرفاشُ گوش میدم. حتی پویا هم وقتی بیگناه باشه، مرض نداره. میخونم پس. جاهایی که با منطق ذهنیم میخونه، بیشتر گوش میدم. بقیه رو کمتر.
پویا: درسته. هرکسی نظری نداره.
۲. پویا بیگناهه ولی پارتیزان نیست.
در این حالت از خودش سوال میپرسه که خب پس چرا گفته پارتیزانه اونم اینقدر قاطع و بیحوصله که شک هم توش نیاد؟ جوابهای مختلفی میآد که مهمترینش حدس اشتباه و بیرون رفتن تنهایی مفتش هست. حالا چه کار کنم؟
پویا: هیچی. بازی خودتُ بکن.
۳. پویا فرعی هست.
در این حالت از خودش میپرسه چرا یه فرعی ممکنه بگه پارتیزانه؟ مگه پارتیزان نمیآد بگه غلط کردی. منم نه تو؟ حالا این فازم نیاد، بعدش میآد دیگه. چه کاری بود پس؟ فرعی هم تک هست و بره بیرون بازیش تمومه دیگه؟ منطقی نیست اصلا چنین چیزی. چه کار کنم؟
پویا: به چیزی که منطقی نیست، اهمیت نده. اگرم توهم توطئه داری، صبر کن پارتیزان بعدا مچ پویا رو میگیره برات.

خودت لازم نیست کاری بکنی.
۴. پویا مافیاست.
در این حالت از خودش میپرسه که چرا پس گفته پارتیزانه؟ مگه مثل بالا، پارتیزان نمیآد بگه غلط کردی؟
بعدم، پویا که برای خیلی از بازیکنا سفید بوده و موضعشم محکم بوده. مرض داره مگه؟ که چی اصلا چنین کاری؟
حالا شاید یه مزیتی براش داشته. نمیدونم. من چه کار کنم الآن؟
پویا: به جواب بالایی رجوع کن.
مجموعا بهنظرم تکلیف بیگناها مشخص هست. بازی خودشونُ میکنن.
و فرعیها هم مطمئنا هیچ شکی به من ایجاد نخواهند کرد. دنبال دردسره مگه طرف؟ که یه حرف بیخودی بزنه، منم اعدامش کنم.
حالا دید خودم (پویا) چیه؟
اگه حدسم زدن، که کارمُ کردم. فعلا هم که ترسا مشخصه مافیاست. یا مفتش هم هست که قبل اعدامش حدس میزنه. (البته اون بند حدس روز هم سنگینه. شاید نزنه پس.

ولی من میگم بزنه. چون زیاد بازی کردم و خسته شدم). که خوبه.
یا مفتش نیست و حدس نمیتونه بزنه. که خب فعلا هستم. و دو مافیا (ترسا و نفر بعدی که حدس بزنه) رو فرستادم بیرون. که عالی.
اگرم حدس نزنن که هستم فعلا.
بین بقیه، از بیگناها، پارتیزان که منم. بقیه بیگناها که احمق نیستن بیان ادعای غلط بکنن و اعدام بشن.
فرعیها هم که اگه ادعای غلط بکنن، از بالاییها احمقتر هستن.
پس هرکی بیاد ادعای پارتیزانی بکنه، برام میشه مافیا. که البته مافیا چنین کاری نخواهد کرد بهنظرم؛ چون دلیلی نداره خودشُ بیخودی لو بده و اعدام بشه.
پس تکلیف منم مشخصه.
این فاز ترسا تک رای میآد دفاعیه و بیگناها/فرعیها بهش رای میدن. مافیا هم مجبور خواهد شد دیر یا زود رای بده که لو نره.
وصیت بعدی من: اگه دو نفر این فاز رفتن دفاعیه، کسی که به نفر دوم رای داده مافیاست. پس اگه بیگناهید، در این دسته نباشید. فرعیها که به ترسا رای خواهند داد.
همین. زیاده عرضی نیست.
در مورد موارد بالا هم سوال نپرسید. چون احتمالا جواب نمیدم و ممکنه ناراحت بشید.
سوال ِِرو به جلو اگه داشتید، حتما جواب میدم.
ویرایش در بند ۱:
پویا: درسته. هرکسی نظر خودشُ داره.
یه موقع اونُ به عنوان فحش نخونید.